Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.9.19

Μ. Ρούτε: Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση

Μ. Ρούτε: Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση


Την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή τους στη Χάγη, και τόνισε τη διάθεσή του για μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.
«Η Ελλάδα έχει τεράστιες  δυνατότητες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση, υπάρχουν σχέδια για συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούτε και προσέθεσε ότι «υπάρχει ενέργεια στον επιχειρηματικό κόσμο, η Ελλάδα είναι σε θετική κατάσταση». Σημείωσε ότι «υπήρξαν δύσκολα χρόνια, έγιναν συμφωνίες και υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».
Ο κ. Ρούτε υπογράμμισε ότι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η ανάπτυξη. Και συμπλήρωσε ότι η Ολλανδία μπορεί και έχει διάθεση να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και να ενισχύσει το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για επενδύσεις στην πράσινη οικονομία και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημείωσε ότι η Ολλανδία διαθέτει τεχνογνωσία ειδικά στον αγροτοδιατροφικό τομέα, είναι δραστήρια στην Ελλάδα -οι συναλλαγές των δύο χωρών φθάνουν στα 3 δισ.- και με τον Έλληνα ομόλογό του συζήτησαν πώς θα βοηθήσει η χώρα του στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Στην συνάντηση συζητηθήκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη το Brexit και το μεταναστευτικό. Σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ότι θα εξεταστεί και με τη νέα πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αντιμετώπισης των προσφύγων. «Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, να μην μείνει μόνη η Ελλάδα» ανέφερε.
Ο κ. Ρούτε μίλησε και για τον ρόλο της Τουρκίας λέγοντας ότι θα πρέπει να εκπληρώσει το μέρος της Συμφωνίας με την ΕΕ που της αναλογεί, ωστόσο σημείωσε, η Τουρκία έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος μετά τη Συμφωνία με τη ΕΕ. «Δεν είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτε, έχει και εκείνη πρόβλημα αφού δέχθηκε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της» ανέφερε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης