Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.10.19

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αποτελεσματικότερη κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αποτελεσματικότερη κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού


Με την Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic), συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η κ. Μιγιάτοβιτς, η οποία τις προηγούμενες ημέρες μετέβη σε κέντρα υποδοχής στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κορινθία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους της κυβέρνησης της υφιστάμενης κατάστασης στα εν λόγω κέντρα, λαμβανομένης υπ’ όψη της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών/ μεταναστευτικών ροών, αλλά και με γνώμονα τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες υφίστανται σημαντικό μέρος της πίεσης που δημιουργούν οι μαζικές μεταναστευτικές ροές.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως γίνεται γνωστό, υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης για αποτελεσματικότερη κατανομή των κονδυλίων που λαμβάνει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, προς όφελος των τοπικών αρχών των περιοχών που πλήττονται περισσότερο. Εν συνεχεία, επισήμανε ότι, από πλευράς κυβέρνησης, επιδιώκεται ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες στα κέντρα υποδοχής, ενώ αναφέρθηκε και στη ραγδαία αύξηση μεταναστευτικών ροών που ακολούθησε την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Τουρκία.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προάσπιση του Κράτους Δικαίου και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην επόμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου, στο διάστημα Μάιος-Νοέμβριος 2020.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης