Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.10.19

«Είμαστε υπόδειγμα στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών¨-Tολμηρό και φιλόδοξο» το νομοσχέδιο για το άσυλο»

«Είμαστε υπόδειγμα στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών¨-Tολμηρό και φιλόδοξο» το νομοσχέδιο για το άσυλο»


«Tολμηρό και φιλόδοξο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το άσυλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος, όπως δήλωσε στην Επιτροπή, κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και άλλων οργανώσεων, οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως είπε, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα, που θα βοηθήσει τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους ίδιους τους αιτούντες άσυλο, να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, τις υποχρεώσεις τους. «Όσο περισσότερες ροές έχουμε, αλλά και όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο το ανθρωπιστικό ζήτημα επιβαρύνεται», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σχετικά με την αλλαγή του ρόλου της Ύπατης Αρμοστείας, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως η Ύπατη Αρμοστεία συνέβαλε πολύ στο προσφυγικό ζήτημα. «Παραμένουν συνέταιροι, όμως η Ελλάδα, πρέπει να αυτονομηθεί, να αποκτήσει δικαστές και δικηγόρους, που μπορούν αν χειριστούν παρόμοια θέματα», είπε. Σημείωσε επίσης, πως οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον οργανισμό δεν διακόπτονται, αλλά ενισχύονται, καθώς η Ύπατη Αρμοστεία θα είναι παρούσα παντού. Το πρόβλημα της διεθνούς νομοθεσίας, το ζήτημα με την έρευνα και διάσωση και μια σειρά κανόνες που διέπουν όλο το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων, υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι στην ημερήσια διάταξη των Σωμάτων Ασφαλείας και όσων έχουν την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης