Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.11.19

Τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν Ελλάδα-Κίνα επαναβεβαίωσαν Κυρ. Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ

Τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν Ελλάδα-Κίνα επαναβεβαίωσαν Κυρ. Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ

του απεσταλμένου μας Ν. Αρμένη
Η φράση του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, «με απροθυμία σταματάω αυτήν τη συζήτηση εδώ, αλλά ευτυχώς θα τη συνεχίσουμε το βράδυ στο δείπνο και σε λίγες ημέρες στην Αθήνα», απηχεί το εξαιρετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνας πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κίνας, στη Σαγκάη, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και αναφέρθηκαν στους τομείς στους οποίους αυτή η συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί και να διευρυνθεί. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τη «δυνατότητα να γίνει η Ελλάδα κέντρο logistics», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κινέζος Πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος της Κίνας πρότεινε τη διεύρυνση της συνεργασίας και επισήμανε ότι θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα πολιτιστικό έτος Ελλάδας-Κίνας, το οποίο θα συνδέεται και με τον τουρισμό, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία πρόταση που συνδέει τη ναυπήγηση πλοίων από Έλληνες στην Κίνα με οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για την επένδυση της Cosco και την έγκριση του master plan, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε, δεν λέμε λόγια».
Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ανέφερε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν ναυπηγηθεί πάνω από 1.000 πλοία από Έλληνες πλοιοκτήτες αξίας άνω των 50 δισ. δολαρίων, πρόσθεσε: «Στην εφοδιαστική αλυσίδα των πλοίων είναι σημαντικό να δούμε ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τροφοδοσία πλοίων και μπορούν να συνεργαστούν με κινεζικά ναυπηγεία, ώστε να ανοίξει και με αυτόν τον τρόπο αυτή η αγορά. Θα είναι win-win λύση για Έλληνες παραγωγούς, για τα κινεζικά ναυπηγεία και για τους Έλληνες πλοιοκτήτες, φυσικά, οι οποίοι θα εξακολουθούν να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Κίνα».
Στο κλείσιμο της συνάντησης οι δύο ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα, κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου.
Α.Π.Ε

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης