Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.1.20

Διήμερη επίσκεψη ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη, στο Παρίσι

Διήμερη επίσκεψη ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη, στο Παρίσι


Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει, μαζί με άλλους Έλληνες υπουργούς, στο ελληνογαλλικό forum «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στο χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με μια σειρά από διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των ακόλουθων εταιρειών:
   - EDF (η βασική εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία),
   - RTE (η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία),
   - TOTAL (εταιρεία με συμβάσεις παραχώρησης ήδη στην Ελλάδα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων),
   - IMERYS (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου),
   - ENGIE,
   - AKUO ENERGY,
   - EREN,
   - VALOREM,
   - EIFFAGE και
   - VINCI ENERGY.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί τα γραφεία και τα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων των δύο μεγαλύτερων γαλλικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στη διαχείριση αποβλήτων, SUEZ και VEOLIA. O κ. Χατζηδάκης θα συνοδεύεται στη γαλλική πρωτεύουσα από τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης