Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.3.20

Υπ. Εργασίας: Ανακουφιστικά μέτρα αναστολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων

Υπ. Εργασίας: Ανακουφιστικά μέτρα αναστολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων

Τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και των επιχειρήσεων, εξειδικεύονται, μέσω υπουργικών αποφάσεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τις επιχειρήσεις, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους μηνός Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, οι οποίες, πλέον, δύναται να καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020, αντίστοιχα. Παράλληλα, δίνεται τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων, οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31/3/2020, καθώς και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης και η εξόφλησή τους θα αρχίσει από την 1η Ιουνίου.
Δικαίωμα υπαγωγής στις παραπάνω ευεργετικές διατάξεις θα έχουν επιχειρήσεις ή εργοδότες που:
α) απασχολούν μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση,
β) έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20/03/2020, που αναφέρεται στο συνημμένο πίνακα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις αποτελεί η υποχρέωση διατήρησης θέσεων εργασίας.
Επίσης, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών περιόδου Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, απαιτητές, μέχρι 31/3/2020 και 30/4/2020, αντίστοιχα, η εξόφληση των οποίων θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα γίνεται τμηματικά σε τέσσερις ισόποσες δόσεις. Παράλληλα, παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεών τους, απαιτητών, μέχρι 31/3/2020 και η εξόφλησή τους θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης