Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.11.09

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2009

Κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους ή ακρωτηριάζονται στην άσφαλτο. Οι περισσότεροι είναι νέοι και πολλοί παιδιά. Οι αιτίες είναι σύνθετες με βάση τις έρευνες αρμόδιων επιστημονικών φορέων: Δρόμοι-καρμανιόλες, επιθετική οδήγηση, χρήση αλκοόλ, κακή κατάσταση οδικού δικτύου, ελλειμματική αστυνόμευση.





Η Ελλάδα κατέχει πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην οδική ασφάλεια. Αυτό είναι κάτι που δεν τιμά την παιδεία μας και τον κοινωνικό μας πολιτισμό. Δεν τιμά επίσης ούτε την Πολιτεία που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ως μείζονα εθνική υπόθεση την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.



Η ευθύνη είναι και ατομική και πολιτική. Ας ζητάμε τους δρόμους που δικαιούμαστε από την πολιτεία και ας καταθέσουμε την προσοχή και την υπευθυνότητα που οφείλουμε όταν οδηγούμε.



Για να μην υπάρξουν άλλες γιορτινές έξοδοι που εξελίσσονται σε σφαγή στην άσφαλτο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης