Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.6.17

Χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου

Χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στη παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της ΕΛΣ στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχο


Χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στη παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της ΕΛΣ στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Ο πολιτισμός είναι ο τόπος όπου θα ανιχνεύσουμε τη ψυχή μας για να βρούμε την αυριανή περπατησία μας.»
Με αυτά τα λόγια η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λύδια Κονιόρδου υπογράμμισε τη σημασία που έχει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Αφορμή η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) για την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Ιουλίου 2018 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Λυδία Κονιόρδου άνοιξε τον χαιρετισμό της με τρόπο μη συμβατικό, ερμηνεύοντας το «Που Να βρω τη Ψυχή μου- Το Τετράφυλλο Δάκρυ» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη.
«Αισθάνομαι ευγνώμων για τη γενναιοδωρία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία και τον πολιτισμό του τόπου μας» πρόσθεσε η Υπουργός Πολιτισμού εξαίροντας την «εξωστρεφή, συνεκτική, νεανική φιλοσοφία» του προγράμματος της ΕΛΣ που παρουσίασε κατόπιν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιώργος Κουμεντάκης. «Οι θεματικοί κύκλοι, το αφιέρωμα στον Στέφανο Λαζαρίδη, οι σπουδαίες συνεργασίες με καλλιτέχνες αιχμής που σχεδίασε ο Γιώργος Κουμεντάκης» συνέχισε η Λυδία Κονιόρδου «μας προετοιμάζουν για μια επιτυχημένη και εξωστρεφή καλλιτεχνική περίοδο στη νέα στέγη της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.»
Ειδικά για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ η Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι: «η παρουσία του Γιώργου Κουμεντάκη αποτελεί εγγύηση υψηλής καλλιτεχνικής προσέγγισης στα πράγματα αλλά και διοικητικής ικανότητας που διασφαλίζει ένα ειρηνικό και δημιουργικό κλίμα σε όλους τους συντελεστές της ΕΛΣ».
Αντίστοιχα και ο Γιώργος Κουμεντάκης αφού παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με εννέα νέες παραγωγές σε σύνολο 14 υπογράμμισε ότι τη βαθιά του εκτίμηση στο πρόσωπο της Λυδίας Κονιόρδου την οποία όπως είπε «ενημερώνω τακτικά και πάντα μας βρίσκει λύσεις».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης