Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.12.09

Ο Γ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής στην Έκτακτη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Την ανάγκη ενδυνάμωσης στην πράξη των εποπτικών και ελεγκτικών αρμοδιοτήτων των Κοινοβουλίων της Ένωσης στην πολιτική του Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, οι οποίες προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, τόνισε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Αργύρης κατά την έκτακτη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Ε.Ε. που διεξήχθη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.



Θέμα της Διάσκεψης ήταν η προετοιμασία των εθνικών Κοινοβουλίων για την καλύτερη εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης της Λισαβόνας, καθώς και την οργάνωση της συνεργασίας μεταξύ τους και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Αργύρης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, πρότεινε το θέμα αυτό να απασχολήσει διεξοδικά την επόμενη τακτική Διάσκεψη που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο. Η πρότασή του έτυχε ευρείας αποδοχής από τους συμμετέχοντες Προέδρους Κοινοβουλίων.

«Για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών αλλά ταυτόχρονα και τη διαβίωσή τους σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας θα πρέπει να έχουμε επαρκή ενημέρωση εμείς οι ίδιοι και χρόνο διαβούλευσης με την κοινωνία, έτσι ώστε να δράσουμε σαν πολιτικοί διαμεσολαβητές», τόνισε στην παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής. Εξάλλου, επισήμανε ότι οι εθνικοί Βουλευτές θα πρέπει να εκμεταλλευθούν τις διατάξεις της Συνθήκης της Λισαβόνας που αναφέρονται στον ελεγκτικό τους ρόλο επί της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τέτοιον τρόπο ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης ανάμεσα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους πολίτες.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ομάδα εργασίας, στην οποία μετείχε, ο κ. Αργύρης τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην δημιουργηθούν νέοι μηχανισμοί διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, παρά να αξιοποιηθούν οι ήδη ισχύοντες κατά τρόπο ορθολογικό, και πρότεινε η Διάσκεψη των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων να αξιολογεί τη λειτουργία τους, κατά τις ετήσιες συναντήσεις της.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης