Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.9.16

«Βολές» υπ. Παιδείας κατά του Κ. Μητσοτάκη, με «φόντο» τις παραιτήσεις στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ

«Βολές» υπ. Παιδείας κατά του Κ. Μητσοτάκη, με «φόντο» τις παραιτήσεις στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ

Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «πυροδότησε» χθεσινή ανάρτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Facebook, σχετικά με τις παραιτήσεις στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ.

«Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε κρυπτόμενος στον ασφαλή χώρο του facebook, να τοποθετηθεί επί ενός θέματος άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αυτό των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, που δεν ήταν αντικείμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου και για το οποίο η κυβέρνηση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης απηύθυνε, χθες, Τετάρτη, έκκληση στα μέλη των Συμβουλίων να «κάνουν υπομονή», καθώς σύντομα «η χώρα θα ξαναζητήσει την αρωγή τους» και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση και ενίσχυση του θεσμού των Συμβουλίων Ιδρύματος. «Τα Συμβούλια Ιδρύματος είναι ένας θεσμός τον οποίο δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αποκαταστήσουμε και θα ενισχύσουμε [?]. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσοι υπηρέτησαν στα συμβούλια, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο για να βοηθήσουν τον τόπο τους. Τους ζητώ να κάνουν λίγο υπομονή, να μη θεωρήσουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον καθένα και την καθεμία τους εξ' αιτίας της "σκοτεινής" περιόδου που διανύουμε. Θέλω να γνωρίζουν ότι η χώρα μας σύντομα θα ζητήσει και πάλι την αρωγή τους. Θέλω να γνωρίζουν επίσης, ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα μία κανονική χώρα, μία χώρα που θα έχει και την εκπαιδευτική πολιτική που χρειάζεται και τον Υπουργό Παιδείας που αξίζει ? », ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόκειται, για προφανή αντιπερισπασμό και για προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση μακριά από τα ζητήματα στα οποία έγινε καταφανής η γύμνια της παράταξής του και η κρίση ταυτότητας της ΝΔ», απαντά το υπουργείο. «Ανάλογο φτηνό αντιπολιτευτικό τέχνασμα είναι και ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τη δήθεν επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών», προσέθεσε, αποκρύπτοντας ότι η ρύθμιση που ψηφίστηκε αφορά μόνο φοιτητές που δεν έχουν διαγραφεί και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

«Αρέσει δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη (αλλά και σε εκείνους τους παρασυνδικαλιστικούς κύκλους που προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς), τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά από πολλά χρόνια και θα σηματοδοτηθεί έτσι η βήμα-βήμα επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και η έξοδος από το μνημονιακό τέλμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης