Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.12.09

OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ 17ης ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΟΑΣΕ) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 1.12.2009

Κύριοι Υπουργοί και Επικεφαλής αντιπροσωπειών,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Ελλάδα, στη 17η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ. Η σημερινή συνάντηση είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσουμε την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των 56 κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους και να καταλήξουμε σε απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.





Πριν από λίγες εβδομάδες, εορτάσαμε την 20ή επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου. Η ευρωπαϊκή ήπειρος απολαμβάνει σήμερα πρωτόγνωρη ασφάλεια και σταθερότητα. Καθώς ανατρέχουμε τα σχεδόν 35 χρόνια από την υπογραφή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Τα επιτεύγματα είναι σαφή και σημαντικά. Τις αρχές και τις αποφάσεις του ΟΑΣΕ επικαλούμαστε για να προασπίσουμε τη διεθνή νομιμότητα, την ειρηνική συνύπαρξη, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Όμως οι εξελίξεις δεν χωρούν εφησυχασμό και επανάπαυση.

Η Ελλάδα, επιδιώκει και προωθεί σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης όχι μόνο με όλους τους γείτονές της, αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.



Σε αυτό το πνεύμα εγκαινιάσαμε, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, τη Διαδικασία της Κέρκυρας. Η διαδικασία αυτή, έχει ως στόχο την πιο αποτελεσματική ανταπόκριση του Οργανισμού στις προκλήσεις ασφάλειας στον 21ο αιώνα.



Κυρίες και Κύριοι,



Παρά την πρόοδο, το έργο μας παραμένει ανολοκλήρωτο. Οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν, παλιές διενέξεις δεν έχουν επιλυθεί, νέες απειλές αναδεικνύονται εντός και εκτός των συνόρων μας. Εδώ στην Αθήνα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, οφείλουμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και για να ενισχύσουμε τη συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού. Στον ΟΑΣΕ μπορούμε να προχωρήσουμε με έναν ευρύ, ουσιαστικό, στρατηγικό διάλογο για την κοινή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια.



Η Υπουργική Σύνοδος της Αθήνας μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας για ένα νέο διάλογο, για κοινές δράσεις. Τούτο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα για το μέλλον του ΟΑΣΕ και θα ενισχύσει τον πολιτικό διάλογο για την ασφάλεια της Ευρώπης.



Με αυτά τα λόγια κηρύττω την έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης