Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.2.10

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ
ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 21 Φεβρουαρίου 2010





Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για τη δυνατότητα που μου δίνετε να υπογραμμίσω με την παρουσία μου εδώ τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Γιορτάζουμε σήμερα μια επέτειο σημαντική, όχι μόνο για τα Γιάννενα, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο εορτασμός της κορυφαίας αυτής επετείου θα ήταν άγονος εάν περιοριζόταν στην στείρα ανανέωση της ιστορικής μνήμης, χωρίς αναφορά στο παρόν και στο μέλλον της πατρίδας μας.

Η ανάκληση των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία εξυπηρετεί μία βαθύτερη εθνική ανάγκη, ενισχύοντας το αίσθημα του πατριωτισμού, που είναι πολύτιμο στις σημερινές περιστάσεις.

Το αληθινό και πλήρες νόημα του πατριωτισμού έχει να κάνει με την επικράτηση του συλλογικού έναντι του ατομικού, με το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές. Η αγάπη για την πατρίδα είναι στάση ζωής, δεν είναι ρητορεία. Και πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά με πράξεις, όχι να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας ούτε ως αυταπόδεικτη αναφορά.

Κυρίες και κύριοι,

Η μεγαλύτερη διεθνής κρίση των τελευταίων 60 χρόνων αποκάλυψε βαριές ασθένειες της ελληνικής οικονομίας και έφερε το τέλος των ελληνικών ψευδαισθήσεων. Αυτή τη στιγμή η χώρα καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση και η πρόκληση για όλους μας είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης. Με άλλα λόγια, να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανείς πίσω.

Αυτός είναι ο κρίσιμος εθνικός στόχος της εποχής μας και έχω τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα αποδείξει την ωριμότητά του.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης