Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.2.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ NICOLAS SARKOZY

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ NICOLAS SARKOZY
Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Νικολά Σαρκοζί, επιβεβαιώνοντας τις βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.



Είχαμε την ευκαιρία να διατρέξουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως η μεσογειακή συνεργασία, τα Βαλκάνια, το Κυπριακό ζήτημα, αλλά και γενικότερα οι ευρωπαϊκές προοπτικές, σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως, την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κλιματικής κρίσης. Θέλω να τονίσω λοιπόν την πολύ καλή συνεργασία και την πολύ καλή συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο, κ. Σαρκοζί.

Σχετικά με την οικονομική κρίση, που αφορά και στη χώρα μας, την Ελλάδα, τον διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική μας βούληση να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχουμε καταθέσει και περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και τόνισα ότι έχουμε πάρει πρόσφατα, τις προηγούμενες ημέρες, και επιπλέον ενισχυτικά μέτρα για την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος, ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα το 2010, από το 12,7% που είναι σήμερα, στο 8,7%, καθώς και ότι η Ελλάδα - όπως έχω τονίσει επανειλημμένως - είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης