Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.10

* Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ομογενειακής Οργάνωσης American Hellenic Institute. *NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος, Αλέκος Χαραλαμπίδης, και ο εκτελεστικός διευθυντής του American Hellenic Institute, Νικόλαος Λαρυγγάκης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:





Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Καλησπέρα, ήρθαμε από την Αμερική, από το American Hellenic Institute, ένα ινστιτούτο που επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου. Είχαμε μία πολύ ωραία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, ό,τι μπορούμε να κάνουμε, η ομογένεια στην Αμερική, γι' αυτό το λόγο ήρθαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάτι πιο ειδικό για να υπάρξει στήριξη από την πλευρά της ομογένειας προς τους Έλληνες; Έχει γίνει και κινητοποίηση όλο αυτό το τελευταίο διάστημα για επενδύσεις από την πλευρά της ομογένειας έχουμε κάτι πιο ειδικό;

Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Όχι τίποτα που μπορώ να σας πω. Βέβαια, σίγουρα θα θέλαμε και θα βοηθήσουμε για να αυξήσουμε τις επενδύσεις από την Αμερική και από τους ιδιώτες στην Αμερική. Βασικά αυτά είπαμε σε γενικές γραμμές.

Ν. ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ: Υπάρχει ενδιαφέρον από την Αμερική, από τους Ελληνοαμερικανούς, να κάνουν ό,τι μπορούν για την κρίση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Και εμείς σαν οργάνωση, 36 χρόνια βρισκόμαστε στην Washington D.C., ένας από τους στόχους μας είναι και αυτός, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για επενδύσεις από την Αμερική προς την Ελλάδα και όπως καταλαβαίνετε, αυτή η στιγμή είναι πολύ κρίσιμη με την οικονομική κρίση που υπάρχει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό το έργο.

Αλλά πάνω από αυτό βέβαια, ο θεμελιώδης στόχος μας σαν οργάνωση είναι να προωθούμε συνεχώς τα εθνικά θέματα στην Αμερικανική Κυβέρνηση, τα λεγόμενα "συνηθισμένα" θέματα, κάνουμε και το λεγόμενο "lobby" και συνεχώς επιδιώκουμε, κάθε μέρα, προς την κατεύθυνση αυτή να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Προσπαθούμε να ενημερώνουμε επίσης, τους ομογενείς που είναι στην Αμερική, που πολλές φορές δεν έχουν τρόπο να μάθουν για τα εθνικά θέματα και είμαστε η μόνη οργάνωση που ενημερώνει τον κόσμο, τους ομογενείς στην Αμερική και δίνουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και τους άλλους γείτονες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης