Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.10

Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το θέμα της υγείας και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εκεί.

Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το θέμα της υγείας και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εκεί.


Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αξιοποιηθεί η δυναμική της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η δύσκολη σημερινή κρίση και να γίνει ευκαιρία για να προωθηθούν οι αλλαγές που θα θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και προβλήματα που έχει η χώρα.

Παράλληλα με την προώθηση των αλλαγών και την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να στηρίξει το φτωχότερο, τον πιο αδύναμο, τη μεσαία τάξη, με σωστές υπηρεσίες και λειτουργίες και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ένα από τα θέματα των επόμενων άτυπων συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και σε μία από τις τακτικές συνεδριάσεις του Οργάνου, οι υπουργοί θα κληθούν να απαντήσουν στις παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και στα θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή του πολίτη.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην καθημερινή δραστηριότητα των υπουργείων, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται και σήμερα η λογική του υπουργείου - φέουδου σε σχέση με άλλα υπουργεία.

Παρατήρησε ότι τα υπουργεία λειτουργούν με στεγανά σε σχέση με τα άλλα υπουργεία, ενώ υπάρχουν και οι γραφειοκρατικοί ανταγωνισμοί πίσω από κλειστές πόρτες, και ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συμβάλουν όσο γίνεται καλύτερα στην προώθηση των θεμάτων που έχουν συναρμοδιότητα με άλλους συναδέλφους τους.

Ο κ. Παπανδρέου, εξ άλλου, έκανε παρατηρήσεις σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατεύουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται και να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης χωρίς να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις, πριν ληφθούν οι αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το θεωρεί πολύ σημαντικό.

Σημαντικό θεωρεί επίσης ο πρωθυπουργός το ότι πρέπει να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και προβληματισμός στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα οδηγούνται σε κάποια κατάληξη, ώστε να μπορεί η κυβερνηση να κάνει σωστά το έργο της.

"Εχουμε αναλάβει", τόνισε, επίσης, ο κ. Παπανδρέου, "να υπηρετήσουμε τη χώρα και τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της πολιτική, γιατί αυτή μονο μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα μικρά αλλά και κυρίως στα μεγάλα ζητήματα".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης