Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.7.10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, 1.7.2010, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τορόντο κ.Σωτήριο, συνοδευόμενο από τους αποφοίτους της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο και ομάδα 80 ομογενών από το Τορόντο, την Οτάβα και το Μόντρεαλ του Καναδά που επισκέπτονται την Ελλάδα.







ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγαπητές μου και αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Είναι συγκινητική στιγμή. Ο απόδημος ελληνισμός, ο ελληνισμός του Καναδά έρχεται και συναντιέται στο Προεδρικό Μέγαρο, όχι μόνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά με τους πολίτες της Ελλάδος.

Πρέπει να πω ότι παρακολουθούμε από πολλά χρόνια το δημιουργικό σας έργο σε μια φιλόξενη χώρα όπως είναι ο Καναδάς. Πριν από πολλές δεκάδες χρόνια ο Καναδάς φιλοξένησε πολλές Ελληνίδες και πολλούς Έλληνες. Και δεν τους φιλοξένησε μόνο. Τους έδωσε τη δυνατότητα να στεριώσουν στην καινούργια πατρίδα. Και εσείς είστε ένα μέρος από αυτό τον ελληνισμό που στέριωσε στον Καναδά.

Και δεν βοηθήσατε μόνο την καινούργια σας πατρίδα, που είναι ο Καναδάς. Βοηθήσατε και την Ελλάδα και βοηθάτε την Ελλάδα.

Η μαζική παρουσία σας σε μια περίοδο που δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα εδώ, μέσα στην Ελλάδα, να ξεπεράσουμε μια οικονομική κρίση που μας μαστίζει και είμαστε βέβαιοι ότι θα την ξεπεράσουμε, γιατί οι πιο ηλικιωμένοι από σας ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, έχει ψυχή.

Και περάσαμε πολλές δυσκολίες στη ζωή μας, περάσαμε πολέμους, περάσαμε πείνα, περάσαμε δυστυχία, και όμως βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά και δημιουργήσαμε. Όπως δημιουργήσατε και εσείς στον Καναδά, όταν φύγατε κάποτε από την Ελλάδα και πήγατε εκεί.

Οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, θα είναι μια ομάδα δημιουργίας για τον Καναδά.

Αλλά εκείνο που είμαι βέβαιος είναι ότι δεν θα ξεχάσουν και την άλλη τους πατρίδα, την Ελλάδα. Γι’αυτό εύχομαι όλα τα καλά για όλους σας.

Σας ευχαριστώ γιατί είχατε τη σκέψη να έρθετε να συναντηθούμε. Είναι για μένα μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πάρα πολύ.



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΡΟΝΤΟ κ.ΣΩΤΗΡΙΟΣ: Εξοχώτατε, εκ μέρους όλων σας ευχαριστώ που με τόση καλωσύνη, με τόση αγάπη μας δεχθήκατε φέτος, όπως και κάθε χρόνο.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και τον επόμενο.



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΡΟΝΤΟ κ.ΣΩΤΗΡΙΟΣ: Βεβαίως και τον επόμενο χρόνο.

Σήμερα που είναι η μέρα που γιορτάζει ο Καναδάς, θα ήθελα να σας πω ότι οι 350.000 Ελλήνων που ζούμε στον Καναδά, ζούμε εκεί και δεν ‘κείμεθα’, δεν είμαστε πεθαμένοι, αλλά ενεργούμε, εργαζόμαστε, προοδεύουμε, πάντοτε ακολουθώντας και πειθόμενοι στα κελεύσματα της πατρίδας Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Και είμαστε εδώ σήμερα. Αύριο θα πάμε στο Πατριαρχείο. Θα δούμε τον Παναγιώτατο και θα λειτουργηθούμε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Και όπως ίσως θα είδατε, στις 15 Ιουνίου σύσσωμη η Βουλή του Καναδά - ξέρετε ο Καναδάς έχει μειοψηφούσα κυβέρνηση - αλλά και τα 4 κόμματα μαζί ψήφισαν να υποστηρίξουν το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η Τουρκία να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας λέγω εκ μέρους όλων ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα, ζούμε το πρόβλημα το οποίο έχετε, μα ξέρουμε ότι η Ελλάδα θα το ξεπεράσει γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης