Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.9.10

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΚΥΠΡΙΝΟΥ-ΙΒΑΙΛΟΒΓΚΡΑΝΤ
 9.9.2010



Eίμαι πραγματικά ευτυχής που εγκαινιάζω σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον φίλο κ.Παρβάνωφ, τη νέα ελληνο-βουλγαρική διάβαση στον Κυπρίνο. Είμαι και προσωπικά βαθύτατα συγκινημένος, γιατί διατηρώ ζωντανή την ανάμνηση, όταν τον Νοέμβριο του 1988, ως υπουργός Εξωτερικών, εγκαινιάσαμε τη δίοδο Ορμένιο-Ζβίλενγκραντ. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1995, υπέγραφα στη Σόφια, τη συμφωνία για τη διάνοιξη τριών ελληνο-βουλγαρικών μεθοριακών διαβάσεων. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τον Δεκέμβριο του 2005, είχα τη χαρά να εγκαινιάσουμε, με τον αγαπητό Πρόεδρο Παρβάνωφ την δίοδο Εξοχής-Κότσε Ντέλτσεφ.



Η διάνοιξη μίας ακόμη συνοριακής διόδου, επιβεβαιώνει την αμοιβαία βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας μας στις κοινές παραμεθόριες περιοχές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και τον τοπικό τουρισμό, σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για τις χώρες μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή και για την Ευρώπη ολόκληρη. Θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, οι οποίοι μαζί με το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο θα συμβάλουν καθοριστικά στην αξιοποίηση και προβολή της περιοχής. Πρωτίστως, όμως, στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την επιθυμία και την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, στις δύο πλευρές των συνόρων, για ευκολότερη και ασφαλέστερη επικοινωνία.



Κυρίες και Κύριοι,



Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων. Η συνεργασία μας σήμερα, ανταποκρίνεται στους εταιρικούς και συμμαχικούς δεσμούς αλλά, κυρίως, στις πραγματικές ανάγκες των δύο λαών. Στο πλαίσιο αυτό, η ολοκλήρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.



Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τη βαθιά πεποίθησή μου, ότι οι δύο χώρες μας θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει η λειτουργία της νέας συνοριακής διόδου για να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την επικοινωνία και τη συνεργασία τους. Θα είναι μία δικαίωση όχι μόνο για όσους εργαστήκαμε για τη διάνοιξή της, αλλά και για όλους όσοι πιστεύουν σε ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό μέλλον για ολόκληρη την περιοχή.



Ευχαριστώ όλους σας για τη σημερινή παρουσία σας εδώ και σας εύχομαι κάθε καλό.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης