Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.12.10

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010
Με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και του άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Καταδικάζω - και πιστεύω ότι εκφράζω όλες τις πτέρυγες της Βουλής - με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πράξεις.

Σαφώς, οι διαδηλώσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Αναφαίρετο δικαίωμα ειρηνικής έκφρασης της άποψης, της γνώμης, της διεκδίκησης. Όταν μετέρχονται ορισμένοι βία, τότε αυτό λειτουργεί σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας μας και λειτουργεί και σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας. Η άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε πολίτη, όπως και κατά οποιουδήποτε μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου είναι, επαναλαμβάνω, απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλους μας. Είναι μια πράξη-υπονόμευση των κανόνων που θα πρέπει να ισχύουν σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης στην ελληνική κοινωνία.

Εκφράζουμε όλοι μας τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση στον κ. Χατζηδάκη και στον άνδρα της προσωπικής ασφάλειάς του και τους ευχόμαστε περαστικά».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Χατζηδάκη και ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση της υγείας του.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επικοινωνία και με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τους κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται, ώστε στο Κοινοβούλιο να λειτουργεί απρόσκοπτα ο ελεύθερος διάλογος, να λειτουργεί η ίδια η ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης