Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.5.10

Στο Υπουργικό το ν/σ για το ασφαλιστικό

Με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ασχολήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ξέρουμε όλοι ότι, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Όχι μόνο φυσικό πλούτο, αλλά και πνευματικό πλούτο, και ανθρώπινο δυναμικό. Δυνατότητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία. Αλλά χρειάζονται αλλαγές. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες. Να δώσουμε τέλος στην Ελλάδα της αδικίας και της ατιμωρησίας. Τέλος στην Ελλάδα της αδιαφάνειας. Τέλος στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας. Τέλος στην Ελλάδα, όπου ένα πολιτικό σύστημα υπηρετεί ειδικά και συγκεκριμένα συμφέροντα, και όχι το συλλογικό συμφέρον της χώρας, του λαού, των πολιτών, της πατρίδας. Πρώτα απ’ όλα, όμως, έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα, πριν μπορέσουμε να την αλλάξουμε. Και δικαιωθήκαμε στον αγώνα μας, διότι με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και τον αγώνα που κάναμε σε Ευρώπη και παγκοσμίως, διασφαλίσαμε ένα μηχανισμό στήριξης, ένα μηχανισμό προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της, με τις αποφάσεις που πήραμε, και την Παρασκευή και χθες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί, και πάλι δικαιωθήκαμε, διότι είπαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο. Είναι ένα πρόβλημα, που έχει σχέση με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανάγκη ρυθμίσεων και αλλαγών και σε αυτό το σύστημα. Αυτός ο μηχανισμός μάς δίνει πια το χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές. Και εμείς, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο βεβαίως συζητήσαμε και σήμερα στο Συμβούλιο των Αρχηγών. Όμως, αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί να είναι παρόντες όλοι. Να είναι παρόντες όλοι οι πολίτες, όλα τα κόμματα, για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κρίμα που, σήμερα, η κυρία Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες. Εμείς, πάντως, τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε. Για μια Ελλάδα διαφορετική, που αξίζει στον Ελληνισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Αθήνα, 10 Μαΐου 2010

Ζήτησα τη σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών των κομμάτων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας - τον ευχαριστώ για τη δική του ισχυρή παρουσία και συμβολή στις συζητήσεις μας - για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται πια ο τόπος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης