Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.15

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015: «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο - Προβολές Ταινιών Ντοκιμαντέρ»

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015: «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο - Προβολές Ταινιών Ντοκιμαντέρ»


Στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη ( E uropean Year of Development - E YD 2015) και προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την έννοια της διεθνούς ανάπτυξης σε όλες της τις διαστάσεις, θα προβληθεί σειρά ταινιών ντοκιμαντέρ σε διάφορα μέρη της Κύπρου με τίτλο «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο - Προβολές Ταινιών Ντοκιμαντέρ». Τα θέματα που θίγονται στις προβολές των 11 ντοκιμαντέρ βασίζονται στους θεματικούς μήνες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη EYD 2015, λ.χ. Γυναίκες και Κορίτσια, Αειφόρος Ανάπτυξη και Αξιοπρεπείς Θέσεις Εργασίας, Εκπαίδευση, Επισιτιστική Ασφάλεια, Παιδιά και Νέοι, Δημογραφία και Μετανάστευση.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν σε έξι πόλεις από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2015. Η εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με την ευκαιρία, ο κ. Υπουργός θα ανακοινώσει τη νικήτρια ομάδα του κινηματογραφικού διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς στα λύκεια. Τα εγκαίνια των προβολών θα τελέσει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου. Ο κ. Κούλογλου θα προσφωνήσει και την εισαγωγή του ντοκιμαντέρ « Seeds of Freedom », που προβάλλεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Επισιτισμού.

Οι προβολές στη Λευκωσία θα συνεχιστούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και θα αρχίζουν στις 19:00. Μεταξύ των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι και το « Welcome to Europe », με εισαγωγή από τον σκηνοθέτη και Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κούλογλου. Οι προβολές στη συνέχεια θα ταξιδέψουν σε Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι, Λεμεσό και Αγρό.

Η είσοδος για τις προβολές που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περιλήψεις των ταινιών και ώρες προβολών μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www . cyindep . org .

Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη ( EYD 2015). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Έτος καταπιάνεται με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση με τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη, το οποίο υλοποιείται από την Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Ανάπτυξη ( CYINDEP ), σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

_______________

6 Οκτωβρίου, 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης