Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.3.11

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011





Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλωσορίσατε. Κάτι κινείται. Ήταν δύσκολα;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη, γιατί υπήρχαν πολλές αντιστάσεις και πολλές δυσκαμψίες.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πώς πήγε το μέτωπο Βερολίνου - Παρισιού; Ήταν αρραγές;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Νομίζω ότι και η μία πλευρά και η άλλη, το έβλεπαν μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτό συνέβαλε τελικά και στη δική μας δυνατότητα να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ένα ευρύτερο πακέτο. Και το βασικό νομίζω είναι ότι, αναγνωρίστηκε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο Ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Νομίζω ότι τώρα αρχίζει.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι όμως σημαντικός σταθμός, που δείχνει τη θετική πορεία της χώρας μας, όχι μόνο την πορεία που έχει κάνει η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός, αλλά μια πορεία και προς τα έξω, στις αγορές. Είναι ένα μήνυμα ασφαλείας και προς τις αγορές ότι, την Ελλάδα θα την στηρίξουμε, στην πορεία που έχει αποφασίσει να πάει.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Αυτό είναι το μήνυμα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, για το καλύτερο της οικονομίας, αλλά και των πολιτών.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Έχει ακόμα πολλή δουλειά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης