Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.3.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ME TON ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
24.3.2011









ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα, κύριε Δήμαρχε. Χαίρομαι που σας βλέπω.



Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Και εγώ επίσης, κύριε Πρόεδρε.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε καλά;



Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Προσπαθούμε, κύριε Πρόεδρε. Η πόλη έχει πάρα πολλά προβλήματα.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ξέρω, τα βλέπω, πολλά προβλήματα.



Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ένα από αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς, είναι και το θέμα των συμβασιούχων και το Μέγαρο του Δήμου τελεί υπό κατάληψη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι μια συμπεριφορά που εγώ αδυνατώ να την κατανοήσω και δυστυχώς, πλήττει και τους δημοκρατικούς θεσμούς γιατί το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι και η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν πάση περιπτώσει, προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο με τους εργαζόμενους να δούμε τι θα κάνουμε, έχουν και αυτοί εν μέρει δίκιο, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και την πόλη, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της. Δεν είμαστε τώρα για καταλήψεις και για τέτοιου είδους ενέργειες.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το πρώτο είναι η πόλη και οι κάτοικοί της.



Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ακριβώς. Έκανα μια τεράστια προσπάθεια, γιατί πρέπει να αρχίσω ‘να βγαίνω από το καβούκι μου’, να βγω από τoν Δήμο. Γιατί έχουμε βρει ένα Δήμο σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, ένα Δήμο μ’ένα διοικητικό σύστημα αποστεωμένο. Οπότε προσπαθούμε γρήγορα να φέρουμε κάποιες μεταρρυθμίσεις, να κάνουμε το σύστημα πιο αποτελεσματικό, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της πόλης που βιώνουν μια πάρα πολύ βαθιά κρίση, όχι μόνο στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, αλλά και στις γειτονιές, ειδικά πάνω και κάτω από την Πατησίων.

Οι άνθρωποι θέλουν στήριξη. Και γι’αυτό ακριβώς αφαίρεσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘9,84’ προκειμένου να ασκήσουμε μια κοινωνική πολιτική να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω ότι η επιλογή των αναγκών πρέπει σαφέστατα να είναι πρώτη προτεραιότητα.



Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Έβλεπα τους νέους σήμερα στην παρέλαση, κύριε Πρόεδρε, και σκεφτόμουν ότι δυστυχώς διατρέχουμε τον κίνδυνο η δικιά μου γενιά να είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά που παραδίδει την πατρίδα μας με περισσότερα προβλήματα απ’ότι την παρέλαβε. Και γι’αυτό θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να εμφυσήσουμε αισιοδοξία στα παιδιά, τα οποία έχουν ενθουσιασμό, έχουν δημιουργικότητα και πρέπει να τα βοηθήσουμε να πετάξουν με τα δικά τους φτερά και να παραδώσουμε τελικά και εμείς - μπορούμε να το κάνουμε - καλύτερη την πατρίδα μας απ’ότι την παραλάβαμε.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι υποχρέωσή μας.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης