Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.4.11

Αθήνα, 15 Απριλίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής

για τα γεγονότα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων







Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν χθες σε εκδήλωση στον Δήμο Αγίων Αναργύρων:



«Θέλω να μιλήσω για τα γεγονότα που συνέβησαν χθες το βράδυ. Είχαμε δυστυχώς την επανάληψη ενός φαινομένου, όπου δήθεν οργισμένοι, αγανακτισμένοι πολίτες χρησιμοποιούν βία, είτε για να εμποδίσουν κάποιον να αναπτύξει τις απόψεις του, είτε για να ενοχλήσουν, να διαλύσουν συγκέντρωση ελλήνων πολιτών που θέλουν να συζητήσουν για θέματα που τους αφορούν. Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απλά καταδικαστέα, εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνα και είναι επικίνδυνα για την ίδια την δημοκρατία. Είναι επικίνδυνα σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα της ελεύθερης άσκησης δικαιωμάτων, όπως είναι η ελεύθερη έκφραση καθώς επίσης και η ελευθερία «του συνέρχεσθαι», η ελεύθερη διατύπωση απόψεων του κάθε πολιτικού, αλλά και του κάθε πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι όλες οι πτέρυγες όχι απλώς καταδικάζουν γεγονότα όπως τα χτεσινά, αλλά καταδικάζουν απερίφραστα τη χρήση βίας».

Καταλήγοντας ο κ. Πετσάλνικος απηύθυνε έκκληση «όλες οι πτέρυγες να συμβάλλουν, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα γεγονότα.»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης