Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.4.11

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
κ. ΒΟRIS TADIC
ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
29.4.2011





Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε και αγαπητέ φίλε,
Κυρία Tadić,

Σας ευχαριστώ για τα φιλόφρονα λόγια σας. Θέλω να επαναλάβω αυτό που τονίσατε και εσείς πως οι συναντήσεις των δυο μας είναι μια επιβεβαίωση αυτής της θερμής εγκάρδιας φιλίας των δύο λαών μας και με τιμάει αυτό που είπατε πως είμαι ένας διαχρονικός φίλος της Σερβίας. Και το γνωρίζετε αυτό σε δύσκολους καιρούς. Αγωνίστηκα και εγώ για το δίκιο της Σερβίας από τα παλιά, από τη Γιουγκοσλαβία, και δεν θέλω να αναφέρω εδώ τα παραπτώματα της Ευρώπης σε βάρος του σερβικού λαού.
Αυτά πέρασαν όμως. Νέες προοπτικές υπάρχουν τώρα, νέοι δρόμοι στους οποίους πορευόμαστε μαζί. Η Ελλάδα συμπαραστέκεται σε αυτό το δύσκολο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δικό σας δρόμο. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σας εγκαταλείψουμε μέχρις ότου να γιορτάσουμε την είσοδό σας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Μερικές, οι περισσότερες από αυτές τις δυσκολίες, που φέρουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις θεωρώ παράλογες. Πολλές φορές μου δημιουργούνται οι υποψίες ότι δημιουργούν δυσκολίες. Ξεχνούν κάτι όμως. Ξεχνούν την ιστορία των Βαλκανίων ότι η Σερβία είναι ένας σταθερός παράγοντας ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Σήμερα χάρηκα γιατί εγκαινιάζοντας τον Πύργο Νεμπόισα υπογραμμίσαμε και τονίσαμε τις παραδοσιακές μας πολιτιστικές σχέσεις, τις ιστορικές μας σχέσεις, τους αγώνες μας. Οι επαναστάσεις για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των λαών μας συνέπεσαν χρονικά. Πριν από λίγο καιρό εγκαινιάσαμε πάλι μαζί την Εστία του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο Βελιγράδι, δείγμα κι αυτό των πολιτιστικών μας σχέσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία μου τονίσατε τον πόνο σας για τις δυσκολίες που περνάει ο σερβικός λαός. Είναι το όνειρο κάθε πολιτικού να βγάλει το λαό του από τις δυσκολίες. Και εγώ πονάω για το δράμα που περνάει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός, αλλά ιστορικά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σκληροί λαοί, αγωνιστικοί λαοί, και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Η Ελλάδα θα είναι δίπλα στη Σερβία και η Σερβία δίπλα στην Ελλάδα. Και θα γιορτάσουμε τις χαρές μας, και θα είμαστε μαζί στις λύπες μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θερμή φιλοξενία σας και θέλω να σηκώσω κι εγώ το ποτήρι με πολλή χαρά για εσάς για την ευτυχία τη δική σας και της συζύγου σας, την ευτυχία όλων των συνδαιτυμόνων και για τις καλύτερες μέρες του σερβικού λαού.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης