Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.11

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
15.5.2011



Κύριε Δήμαρχε,
Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να γιορτάσουμε τα «Ελευθέρια» του ακριτικού Διδυμότειχου. Και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε Επίτιμο Δημότη της πόλης σας, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία, στην ψυχή αλλά και στην καρδιά όλων μας.
Το Διδυμότειχο αποτελεί ζωντανή μαρτυρία και μάθημα στο πέρασμα των αιώνων. Με την εξαιρετικά ευαίσθητη γεωγραφική του θέση και την ιδιαίτερη γεωστρατηγική του σημασία, το Διδυμότειχο αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα του για επιβίωση και πρόοδο. Η πόλη δεν υπήρξε μόνο κέντρο του Βυζαντίου, αλλά και κέντρο ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης ετερόκλητων στοιχείων και διαφορετικών πολιτισμών.
Σήμερα, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η ειρήνη είναι έννοιες εξασφαλισμένες. Έχω πει και άλλη φορά, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι οι ακρίτες είναι η περηφάνια της πατρίδας μας. Οι κάτοικοι των χωριών της Θράκης δίνουν καθημερινά μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αντλούμε ελπίδα από το δικό σας παράδειγμα.
Γνωρίζω πως οι δυσκολίες είναι πολλές. Από το βάρος της ερήμωσης της ελληνικής επαρχίας, της παράνομης μετανάστευσης, μέχρι την οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αποθαρρύνουν τη νεολαία. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως άτομα, τοπικές κοινωνίες και κράτος. Είμαι εδώ και για να ακούσω τις ιδέες σας και τις αγωνίες σας που για μένα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Και μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε διέξοδο σε προβλήματα για να κάνουμε βήματα μπροστά.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα. Η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες σας, χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά στο Διδυμότειχο και σε ολόκληρη τη Θράκη μας.
Σας ευχαριστώ πολύ συμπολίτες μου.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης