Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.7.11

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΩΡΑ 18:00

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM
ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
12.7.2011




Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και Κύριοι, Aγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι, ανάμεσά σας, στο Ελληνο-Ισραηλινό επιχειρηματικό Συνέδριο με το οποίο ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψή μου στο Ισραήλ.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι ουσιαστικές συνομιλίες που είχα με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, επιβεβαίωσαν την ουσιαστική πρόοδο που έχει συντελεσθεί στις διμερείς μας σχέσεις. Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξαν τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας και του Ισραήλ να προχωρήσουμε αποτελεσματικά και με σύντονες προσπάθειες στην περαιτέρω εντατικοποίηση της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επ’ ωφελεία των δύο λαών μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Το Ισραήλ έχει επιτύχει να αναπτύξει μία σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία δίνοντας έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία με αναφορά σε κάθε παραγωγικό τομέα, είτε πρόκειται για την αγροτική παραγωγή είτε αναφέρεται στην χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων στη βιομηχανική παραγωγή. Αναμφίβολα, οι ανταγωνιστικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο κλάδος του εμπορίου αποτελούν, επίσης, ισχυρούς παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να κατορθώσει να ανταπεξέλθει στη διεθνή οικονομική κρίση.

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην ελληνική οικονομία είναι σε όλους σας γνωστές. Η Ελλάδα καλείται να περιορίσει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες, να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές, να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Παρά την κρίση, όμως, υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες και ευκαιρίες προσέλκυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αρκετοί δυναμικοί και σύγχρονοι τομείς της οικονομίας μας περιλαμβάνονται μεταξύ των σημαντικότερων επενδυτικών προτεραιοτήτων της χώρας, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έργα υποδομών, ο αγροτικός τομέας και οι τομείς έρευνας και τεχνολογίας.

Πρωτεύουσα θέση για την Ελλάδα κατέχει ο τουρισμός, που χαρακτηρίζεται ως «η βαριά βιομηχανία» της χώρας μου. Αυτήν ακριβώς τη σημασία του τουρισμού, έρχεται να αναδείξει το σημερινό Συνέδριο, όπου με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού ελληνικών και ισραηλινών τουριστικών επιχειρήσεων. Στο σημείο αυτό, θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την μεγάλη αύξηση του αριθμού ισραηλινών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει στις τετρακόσιες χιλιάδες.

Στο Επιχειρηματικό σας Συνέδριο, συμμετέχει επίσης, ένας αριθμός εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων από κλάδους με μακρά και σημαντική παράδοση για την Ελλάδα. Ο κατασκευαστικός κλάδος, αλλά και οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, δομικών υλικών, μαρμάρου, αγροτικών εφοδίων και φαρμάκων. Ταυτόχρονα, και εκτός από τους παραδοσιακούς αυτούς τομείς, εκπροσωπούνται επιχειρήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχες ισραηλινές και προέρχονται από τους κλάδους της πληροφορικής και των αυτοματισμών, αλλά και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Κυρίες και Κύριοι,

Οι φιλικές σχέσεις και οι επαφές ανάμεσα στους δύο λαούς μας, έχουν ρίζες στα βάθη των αιώνων. Σήμερα, η παλαιά και δοκιμασμένη αυτή φιλία, αποτελεί τη σταθερή βάση για την ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας, σε όλους τους τομείς. Με την βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές επαφές σας θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης