Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.7.11

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.



Στην αρχή της συνάντησης είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλημέρα κ. Ρακιτζή. Τι κάνετε;

Λ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ: Στο «στικάκι» αυτό - η τεχνολογία έχει προχωρήσει - βρίσκεται ολόκληρη η ετήσια έκθεσή μας. Φαίνονται όλες οι λειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης και όλο το έργο μας, το οποίο φέτος ήταν πάρα πολύ σημαντικό.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Ρακιτζή. Η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι καθοριστική. Ξέρουμε όλοι ότι ένας από τους μεγάλους, προβληματικούς τομείς μας είναι η ίδια η Δημόσια Διοίκηση, ένας μεγάλος ασθενής. Και εκεί, έχει απαίτηση ο πολίτης - και δικαίως - να γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Η δική σας έκθεση είναι μια έκθεση που επισημαίνει αδυναμίες, ανομίες αν θέλετε, καταχρήσεις, τις οποίες πρέπει άμεσα να θεραπεύσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Κύριος στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι η ευνομία, παντού, για τον πολίτη και για τη σωστή αξιοποίηση των δικών του χρημάτων.

Λ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ: Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, συνεχής προσπάθεια. Είναι μακρύς ο δρόμος. Και προπαντός, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αλλά κυρίως η Δικαιοσύνη, πρέπει να αποδίδουν στο έργο τους.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πολύ σωστά, συμφωνώ.

Λ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ: Δηλαδή, τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πολύ σωστά, έχετε απόλυτο δίκιο. Όλοι οι πυλώνες της Πολιτείας και της Δημοκρατίας θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα μιας σωστής λειτουργίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε. Και πάλι συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

Λ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να είστε καλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης