Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.10.11

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

25/10/2011
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.


Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις απευθείας διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ο κ. Πάγκαλος, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, σημειώνοντας πως «κοινός παρονομαστής της πολιτικής μας είναι η εμμονή στις αρχές του διεθνούς δικαίου και η επιδίωξη των καλώς νοουμένων συμφερόντων του κυπριακού Ελληνισμού, με την συμπαράσταση και την ενεργό συμπαράσταση του ελληνικού λαού και των ελληνικών Αρχών, των ελληνικών κομμάτων στο σύνολό τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε ότι η ένταση που δημιουργείται από την τουρκική πλευρά «δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά περιστατικά και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές προθέσεις τους».

Πρόσθεσε επίσης: «Οπωσδήποτε πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση, να παρακολουθούμε τα γεγονότα, αλλά δεν νομίζω ότι οι εκδηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τουρκικού λαού κατ΄ αρχήν, και γενικότερα των λαών της περιοχής - και δεν συνάδουν με τις διεθνείς σχέσεις όπως εμπεδώνονται αυτή τη στιγμή από τη δράση των διεθνών οργανισμών και τις συμμαχίες στις οποίες ανήκουν και η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία - μπορεί να έχουν οποιοδήποτε μέλλον. Ακούμε μερικά πράγματα με προσοχή, αλλά δεν είμαστε σε ανησυχία με την έννοια ότι θα αλλάξουμε την πορεία μας επειδή ο ένας ή ο άλλος λέει το ένα ή το άλλο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υπενθύμισε ότι ο κυπριακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Πάγκαλος «για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, όταν λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το μέγα επίτευγμα του Ελληνισμού, το μεγαλύτερο μετά το 1974, μετά την τραγωδία».

Είχαμε, σημείωσε, «μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων πάνω στη συγκυρία την χρονική και την πολιτική» και πρόσθεσε ότι «Κύπρος και Ελλάδα είμαστε μαζί, δεν χρειάζεται να το λέμε, αλλά το υπογραμμίζουμε για να το ξέρουν όλοι, σ' αυτή τη δύσκολη ώρα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

«Θέλω να πω ότι είμαστε δίπλα, όλα τα πολιτικά κόμματα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κυπριακός Ελληνισμός στο σύνολό του συμπαρίσταται σ' αυτή τη δοκιμασία και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση αλώβητη με μια εθνική συνεννόηση που πάντοτε είναι αναγκαία σε τέτοιες δύσκολες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υπογράμμισε πως «είμαστε και για την υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Κύπρου και της Ελλάδας εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου», ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς ουδέποτε παραβιάσαμε διεθνείς κανόνες σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να είναι ο ταραξίας και ο παραβάτης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή».

Εμείς, κατέληξε, «είμαστε για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης