Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.11.11

Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

17 Νοεμβρίου 2011
Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προώθησε επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κα Ροδούλα Ζήση, με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή για το πρόγραμμα του Υπουργείου σχετικά με τη στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.




Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα, όπως αυτό προκηρύχθηκε από το Υπουργείο, αφορά στη στήριξη νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας 18-64 ετών και υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί από 1.1.2011.
Ωστόσο, από τους δικαιούχους του προγράμματος αποκλείονται, όπως επισημαίνει στην επιστολή του το ΤΕΕ Μαγνησίας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και ειδικότερα οι νέοι, λόγω της ασάφειας στον ορισμό του μηχανικού ως ανέργου.
Ο αποκλεισμός των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελεί άδικη ανισότητα εις βάρος τους, ειδικά αν λάβουμε υπόψη και την έντονη ύφεση που παρατηρείται στην επαγγελματική δραστηριότητα του κλάδου. Εύλογο και σκόπιμο, κρίνεται η, καταρχήν, αποσαφήνιση του ορισμού του ανέργου μηχανικού προκειμένου να αποφεύγεται ο αποκλεισμός του από διεκδικήσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης