Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.1.12

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι προσβλέπει στη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες και για την προώθηση δράσεων που στη δύσκολη αυτή φάση θα στηρίξουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις κοινωνικές δράσεις της Αυτοδιοίκησης και στην ανάγκη αξιοποίησης τόσο των υποδομών της όσο και των κοινοτικών πόρων ώστε να ενισχυθούν σχετικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα, και επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στην πορεία για την υπέρβαση της κρίσης, που δεν θα είναι εύκολη και απαιτεί συστράτευση όλων των δυνάμεων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Κώστας Ασκούνης (Δήμαρχος Καλλιθέας, Πρόεδρος ΚΕΔΕ), ο Γιάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ), ο Γιάννης Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ), ο Απόστολος Κοιμήσης (Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ), ο Γιώργος Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ), ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης (Δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση»), ο Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση»), ο Σπύρος Τζόκας (Δημοτικός Σύμβουλος Καισαριανής, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία») και η Ελπίδα Παντελάκη (Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»). Παρόντες από κυβερνητικής πλευράς ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης