Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.2.12

* ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Θα είμαι σύντομος. Πρέπει να συζητήσουμε τα θέματα στην ημερήσια διάταξη και να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις, αλλά σήμερα χρειαζόμαστε επίσης χρόνο για να προωθήσουμε άμεσα όλες τις «προαπαιτούμενες ενέργειες» που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν ληφθεί η τελική απόφαση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.
Όπως ξέρετε, τις τελευταίες μέρες γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια -πιστεύω ότι «τιτάνια» είναι η κατάλληλη λέξη- για να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες: και αυτές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το νέο οικονομικό πρόγραμμα και την τελική έγκριση της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας, αλλά και οι ενέργειες που αφορούν τη διαδικασία του PSI, η οποία επισήμως θα ξεκινήσει σήμερα. Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει η επίσημη πρόσκληση για την ανταλλαγή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές με νέους τίτλους.
Το σχετικό νομοθετικό έργο εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες. Πρώτον, πρέπει να οριστικοποιήσουμε σήμερα θέματα που αφορούν τους όρους και τη διαδικασία του PSI. Δεύτερον, πρέπει να εξεταστούν ορισμένες πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις και να προωθηθούν άμεσα στη Βουλή και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ειδικότερα για εργασιακά θέματα και ζητήματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. Τρίτον, θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει ένας ικανός αριθμός υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που πρέπει να οριστικοποιηθούν και να εκδοθούν τις επόμενες μέρες, διότι αυτές οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων. Όταν ολοκληρώσουμε τα θέματα στην ημερήσια διάταξη, είναι σκόπιμο να κάνουμε μια επισκόπηση αυτών των αποφάσεων και εγκυκλίων, γιατί μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου όλα πρέπει να είναι έτοιμα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης