Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.12

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Ροδούλας Ζήση με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, κα Melitta Schubert

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων μεταξύ της Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κας Ροδούλας Ζήση και της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα κας Melitta Schubert.



Καλωσορίζοντας την κα Schubert, η Αντιπρόεδρος της Βουλής τη συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της ως πρέσβειρα της Αυστρίας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της, ενώ αναφέρθηκε στη μακρά ιστορική σχέση μεταξύ των δύο εθνών, ως βάση για περαιτέρω ενδυνάμωση των οικονομικών, επενδυτικών και τουριστικών πτυχών της. Εξάλλου, η κα Ζήση επεσήμανε την εποικοδομητική στάση της Αυστρίας στο ζήτημα της στήριξης της Ελλάδας, ιδίως ως προς την αναγκαιότητα επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος ομαλής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων. Η κα Ζήση διαπίστωσε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο χωρών σε καίρια ευρωπαϊκά θέματα, όπως η ανάγκη για μια αξιόπιστη οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης που θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα ανάπτυξης και στον παράγοντα κοινωνική δικαιοσύνη και επανέλαβε την πρόθεση της Βουλής των Ελλήνων για στενή συνεργασία, ιδίως σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες για τη χώρα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, όπως η σημερινή. Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και στην κοινή αντίληψη των δύο χωρών σε σχέση με τη διεύρυνση της Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα της Αυστρίας ευχαρίστησε την κα Ζήση για την υποδοχή και την ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας της Αυστρίας, δίνοντας έμφαση στην από κοινού διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. H κα Schubert χαρακτήρισε την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI ως θετική εξέλιξη και ως μια καλή βάση για τη συνέχιση της προσπάθειας και συμφώνησε, με την Αντιπρόεδρο της Βουλής ότι βασική προϋπόθεση της ευρωπαϊκής ευημερίας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα προγραμματισμού της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και της αυστριακής Πρεσβείας, με έμφαση σε ζητήματα προώθησης του πολιτισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης