Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.8.12

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με εντολή του ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Κ.Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος


Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι διαθέσιμες Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν ενεργοποιηθεί οι Διοικήσεις και οι αίθουσες επιχειρήσεων των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών (Μ.Ε.Σ) της περιοχής, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρινόμενο στο 100% των υποβληθέντων αιτημάτων από τους αρμοδίους φορείς, διέθεσε από τις 09 έως τις 10 Αυγούστου 2012 στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επίγειες δυνάμεις, εναέρια μέσα και υλικά, ως εξής:

ñ Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Την 09 Αυγ 2 CL-215, 4 PZL
Την 10 Αυγ 2 CL-415, 4 PZL
Επιπλέον διατέθηκαν 20 άτομα από 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ), 20 άτομα από ΓΕΑ, 20 άτομα από ΓΕN και 2 Προωθητές Γαιών από 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ).

ñ Σολωμός Κορίνθου
Την 09 Αυγ 5 CL-215, 2 CL-415, 2 Ε/Π CH-47D
Την 10 Αυγ 2 CL-215
Επιπλέον έχουν διατεθεί 30 άτομα από 575 Τάγμα Πεζοναυτών (ΤΠΝ), 30 άτομα από ΓΕΝ και 2 Προωθητές Γαιών από Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ).

ñ Μονή Χιλανδαρίου Χαλκιδική
Την 10 Αυγ διατέθηκαν 5 CL-415, 1 CL-215, 2 Ε/Π CH-47
Επιπλέον έχουν διατεθεί από ΓΕΣ 241 άτομα, 21 οχήματα διαφόρων τύπων, 5 Προωθητές Γαιών, 3 Ρυμουλκά, 4 Υδροφόρες, καθώς και τα απαραίτητα μέσα Διοίκησης και ελέγχου των Δυνάμεων. Από το ΓΕΑ έχουν διατεθεί 4 άτομα και 2 Υδροφόρες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης