Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.9.12

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2012



O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Hans- Joachim Fuchtel. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:



Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Εσωτερικών:
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Fuchtel, παρουσία και του Έλληνα Πρωθυπουργού, πεδία στα οποία πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Τον καλωσορίσαμε στην Ελλάδα και συζητήσαμε με έμφαση για τη συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βεβαίως την αλληλοστήριξη, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό οικονομικά αποτελέσματα, που θα φέρουν κοντύτερα και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους δυο λαούς γενικότερα».


Hans- Joachim Fuchtel, Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση:
«Το ραντεβού με τον κ. Πρωθυπουργό πήρε διπλάσιο χρόνο σε διάρκεια κι αυτό δείχνει ότι υπήρχαν πάρα πολλά θέματα να αναλυθούν και να συζητηθούν σε βάθος. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και έβαλε τα θεμέλια για μια ακόμη πιο ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία. Επιβεβαίωσα στον κ. Πρωθυπουργό ότι υπάρχει από γερμανικής πλευράς μεγάλη προθυμία για συνεργασία. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και ο κ. Πρωθυπουργός από Ελληνικής πλευράς και ήδη ακολουθούσε σε αυτή την αποστολή, στην επίσκεψη στον Πρωθυπουργό ένας περιφερειάρχης μιας περιοχής της Γερμανίας, που πιθανόν να αδελφοποιηθεί με την Πελοπόννησο, με μια περιφέρεια που είναι κοντά και στον τόπο καταγωγής του Πρωθυπουργού. Δρούμε προς το συμφέρον τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των Γερμανών πολιτών αλλά και για την ενωμένη Ευρώπη, που είμαστε και οι δυο χώρες μέλη. Σας διαβεβαιώ ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από γερμανικής πλευράς είναι να ενημερώνεται και η Καγκελάριος κάθε εβδομάδα για την εξέλιξη αυτού του πλαισίου συνεργασίας και γνωρίζουμε βέβαια στη Γερμανία για τα δεινά που περνάει ο Ελληνικός λαός από τα μέτρα λιτότητας και των περικοπών και ελπίζουμε για αυτή την προσπάθεια μας για υποστήριξη να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μια ανάπτυξη και σε μια γρήγορη ανάκαμψη».

Δημοσιογράφος: Κύριε Fuchtel, θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Εδώ απέναντι υπάρχουν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, οι οποίοι λένε ότι πεινάνε. Χωρίς αυτούς δε θα υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες, δε θα υπάρχει ασφάλεια στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τι έχετε να τους πείτε;

Hans- Joachim Fuchtel: Είμαι δημοκράτης και αποδέχομαι οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε σε μια Δημοκρατία. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν μέσα και τρόποι να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι αυτός ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για τη σωτηρία της. Κατανοώ την αντίδραση τους. Οπωσδήποτε είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Αλλά γνωρίζω ότι και στη δική μου χώρα όταν αποφασίζουμε μέτρα δύσκολα για τον λαό έχουμε διαμαρτυρίες. Το ζητούμενο είναι τώρα να πειστούν και αυτοί οι πολίτες ότι τα μέτρα και τα πλαίσια εργασίας που έχουνε προταθεί και θα υλοποιηθούν είναι τα βέλτιστα.

Δημοσιογράφος: Θέλετε να πάτε να τους πείσετε; Δεν κινδυνεύετε, αστυνομικοί είναι. Η ασφάλεια σας είναι εξασφαλισμένη.

Hans- Joachim Fuchtel: Δεν με έχουν προσκαλέσει, επομένως...».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης