Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.2.13

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριου 2013



Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
στην παρουσίαση της «Παρέμβασης στην Πανεπιστημίου» από το Ωνάσειο.


Κυρίες και κύριοι,

Η παρουσίαση που μόλις είδαμε, για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, έχει σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα.
--Δείχνει ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της Κοινωνίας μας που μέσα στο ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς. Οραματίζονται την Αθήνα μας αλλιώς.
--Δείχνει ότι έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό, που μπορούμε να το αναδείξουμε προς όφελος δικό μας, προς όφελος, κυρίως, των επόμενων γενεών, αλλά και για να αλλάξει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα. Η αυτοπεποίθησή μας και, γιατί όχι, η αυτοεκτίμησή μας.
Δείχνει ότι μαζί με άλλες παράλληλες παρεμβάσεις, η Αθήνα μπορεί να ξαναγεννηθεί στο μυαλό μας, στην ψυχή μας - σε λίγα χρόνια και στην πραγματικότητα.
Η ανάπλαση, όπως εγώ το βλέπω, της Πανεπιστημίου, μαζί με την παρέμβαση στο Φαληρικό Όρμο, μαζί με την ανάπτυξη του Ελληνικού, όπου πέρα από όλα τα άλλα θα υπάρξει και πολύ μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, αποτελούν κατ’ εμέ το «τρίγωνο» αυτής της αναγέννησης.
Σύντομα θα προστεθεί κι ένα τέταρτο στοιχείο. Η ανάδειξη ολόκληρου το παράκτιου μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.
Όλα αυτά δεν θα αποτελούν πια αποσπασματικές παρεμβάσεις. Σύντομα – θέλω να πιστεύω - ότι θα αποτελέσουν μια συνολική ανάπλαση ολόκληρου του αστικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας. Με νέες δυναμικές ισορροπίες ανάμεσα στη μοναδική Ιστορία που κουβαλάει η Αττική και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Ανάμεσα στις οικιστικές ανάγκες και τις παραγωγικές δυνατότητες. Ανάμεσα στις απαιτήσεις αλλαγής του μικροκλίματος, αλλά και αισθητικής αναμόρφωσης. Ανάμεσα, δηλαδή, στην αισθητική και τη λειτουργικότητα μιας σύγχρονης πόλης.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές που συνεργάστηκαν, ώστε αυτή η ανάγκη όλων μας να αρχίσει να γίνεται ένα συγκεκριμένο όραμα:
Θέλω να συγχαρώ το ίδιο το Ίδρυμα Ωνάση, που χρηματοδότησε το διαγωνισμό, το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΜΠ που είχε προηγηθεί κι άνοιξε το δρόμο, και άλλους δημόσιους φορείς, το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, τον ΟΑΣΑ, το Αττικό Μετρό, τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής που, επίσης, συνεργάστηκαν.
Πραγματικά, τα συγχαρητήριά μου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης