Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.7.13

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

«Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι. Είχαμε σήμερα το πρωί μία πολύ καλή συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και, βεβαίως, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί σαφώς ότι στην Ελλάδα κάτι κινείται. Υπάρχουν επιτέλους και καλά νέα, εξελίξεις που υπόσχονται επιτυχία, κι αυτή τη συγκυρία θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε. Υποστηρίζουμε αυτές τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις υποστηρίζουμε σταθερά, διαβουλευόμαστε ειδικά για το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθότι αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές προκειμένου να καταπολεμηθεί η νεανική ανεργία.


Θέλω να προσθέσω κάτι σ’ ότι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατία στην Αίγυπτο. Και είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί γρήγορα ο δρόμος προς τη συνταγματική τάξη. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να μην προβούν σε χρήση βίας και αυθαιρεσιών, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε επακριβώς τις μελλοντικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι πολιτικές μας αποφάσεις και οι τυχόν συνέπειες. Ένα κύμα συλλήψεων και πολιτικών διώξεων θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Είναι αναγκαίο να ξαναβρεί η Αίγυπτος το δρόμο προς τη συνταγματική τάξη και οι αντιπαραθέσεις να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της ειρηνικής ανταλλαγής απόψεων.

Δημοσιογράφος: Χτες δηλώσατε ότι ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Υπάρχουν όμως πολλές φωνές στη Γερμανία, διεθνώς καθώς και εδώ στην Ελλάδα, που λένε ότι το θέμα θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη μετά τις γερμανικές εκλογές. Είναι έτσι;

G. Westerwelle: Όχι. Το θέμα δεν έχει να κάνει με τις εκλογές στη Γερμανία, αυτό αποτελεί βασική θέση, το ζητούμενο τώρα είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αρχίζουν τώρα να επιδρούν. Το να τεθούν τώρα σε αμφιβολία θα αποτελούσε ένα μεγάλο λάθος, τώρα θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, καθώς εμφανώς βλέπει κανείς για πρώτη φορά στον ορίζοντα μια αχτίδα φωτός κι αυτή τη θετική συγκυρία θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

H απόφαση για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, τον επονομαζόμενο ΤΑΡ, στην Ελλάδα αποτελεί τεράστια δυνατότητα και για την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και μάλιστα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι έτσι για πρώτη φορά συγκεντρώνονται καλές εξελίξεις και πρέπει να αξιοποιηθεί η συγκυρία».

Ο κ. Guido Westerwelle αναφερόμενος και πάλι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο είπε: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και μετά θα λάβουμε τις πολιτικές αποφάσεις μας, θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, οι πολιτικές συλλήψεις, ένα πολιτικά υποκινούμενο κύμα διώξεων, αυτά πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να επιστρέψουμε στο δρόμο προς μία δημοκρατική συνταγματική τάξη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης