Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.1.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ DEUTSCHE TELEKOM ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Timotheus Höttges (Τιμόθεος Χέτγκες), την κ. Claudia Nemat, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Timotheus Höttges μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως επικεφαλής του Ομίλου Deutsche Telekom, στις αρχές του έτους.



Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom. Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων.»

Ο κ. Höttges υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω στον Έλληνα Πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη. Συγχαίρω τους Έλληνες συναδέλφους για την εξαιρετική τους δουλειά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης