Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.5.18

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΙΒΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΙΒΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου κ.Φώτης Φωτίου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη της λιβανικής Διασποράς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βηρυτό με τη παρουσία και ομιλία του Προέδρου της χώρας κ. Michel Aoun.

Ο ΥΦΥΠΕΞ ήταν ένας από τους ομιλητές, επικεντρώνοντας την παρέμβασή του στο δέσιμο της ελληνικής Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα, με πυλώνες τη γλώσσα, τη θρησκεία, το πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Στο περιθώριο της εν λόγω συνδιάσκεψης έλαβε χώρα και άτυπη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, με συμμετοχή των προαναφερθέντων, η οποία εξέτασε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως σε ό, τι αφορά στην διασπορά των τριών χωρών.

Οι τρεις πλευρές αποφάσισαν, όπως καθορισθούν δράσεις συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, με έμφαση στον Τουρισμό, την Παιδεία και τη Νεολαία, όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου κκ Κοτζιά, Κασουλίδη και Bassil.

Το απόγευμα οι κκ. Κουίκ και Φωτίου επισκέφθηκαν την Ελληνική Κοινότητα της Βηρυτού και τα μέλη της Ένωσης των Λιβανέζων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης