Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.14

Για τη μετανάστευση και τα ειδικότερα προβλήματα στην Ελλάδα, η νέα επίσκεψη της Επιτρόπου Cecilia MALMSTRÖM

Για τη μετανάστευση και τα ειδικότερα προβλήματα  στην Ελλάδα, η νέα επίσκεψη της Επιτρόπου Cecilia MALMSTRÖM 
(21-22 Ιουλίου 2014)


Η Επίτροπος κυρία Cecilia Malmström, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, επισκέπτεται την Ελλάδα, στις 21 και 22 Ιουλίου 2014 για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών  και των αιτούντων άσυλο. 

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου Malmström θα έχει  ως εξής:

Δευτέρα 21/7 συνοδευόμενη από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Τρίτη 22/7θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια,  με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νικόλαο Δένδια, καθώς και με την νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου.

Με αφορμή  την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Η συνεχιζόμενη ροή μεταναστών  προς την Ελλάδα , η Εθνική και Ευρωπαϊκή στρατηγική για  τη διαχείριση των συνόρων αλλά και τα αποτελέσματα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση  θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Επιτρόπου Malmström. 

Η παρουσία της Επιτρόπου στην χώρα μας  καταδεικνύει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας,  έτοιμη να παράσχει υποστήριξη ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες διαδικασίες προστασίας των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Η Ελλάδα, παρά το τέλος της Προεδρίας, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να δουλεύει, με τη βοήθεια της ΕΕ, για ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης