Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.2.15

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Βελγίου Ch. Michel μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Βελγίου Ch. Michel μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες συνάντηση του Π/Θ της Ελλάδας, κ. Α. Τσίπρα, με τον Π/Θ του Βελγίου, κ. Ch. Michel. Ο κ. Ch. Michel, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Καλησπέρα, ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Είχαμε την ευκαιρία μιας συνάντησης εργασίας ιδιαίτερα θετικής και εποικοδομητικής, καθώς και ιδιαίτερα χρήσιμης. Γνωρίζετε ότι το Βέλγιο είναι πολύ αφοσιωμένο στο ευρωπαϊκό σχέδιο, ώστε η Ευρώπη να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη στην Ευρώπη αποτελεί την καλύτερη ασφάλεια για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας στα διάφορα ευρωπαϊκά κράτη.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε σημαντικές τις προσπάθειες των διάφορων ευρωπαϊκών κρατών για τον περιορισμό των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων και τον έλεγχο των προϋπολογισμών τους. Αλλά εξίσου σημαντικό θεωρούμε να αναληφθούν επιπλέον πρωτοβουλίες για επενδύσεις, για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην Ευρώπη, ενώ επίσης πρέπει να συνοδεύονται από ενίσχυση του συντονισμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε φορολογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι η έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η οποία έγινε χθες βράδυ μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών, περιλαμβάνει σημαντικές συζητήσεις τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για το μέλλον της ΕΕ και συνεπώς, για το μέλλον του Βελγίου. Σήμερα το πρωί διαβεβαιώσαμε από κοινού την πρόθεσή μας να εργαστούμε με δημιουργικότητα για να δώσουμε μια προοπτική, ένα μέλλον και σταθερότητα. Θεωρώ ότι ο καθένας καταβάλλει κάθε αναγκαία προσπάθεια για τη δημιουργία των προϋποθέσεων επίτευξης μιας έντιμης συμφωνίας, η οποία θα σέβεται τις θέσεις των μερών. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, η κατάσταση είναι ευαίσθητη και δύσκολη και απαιτεί αποφασιστικότητα, καθώς και βούληση.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω με μια λέξη αισιοδοξίας και ελπίδας. Η συνάντηση αυτή έδειξε ότι ο διάλογος, όταν είναι έντιμος και ειλικρινής, συνεισφέρει στην προσέγγιση και την καλύτερη κατανόηση των απόψεων από όλες τις πλευρές και υπό αυτή την έννοια, ευχαριστώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό για αυτή την ανταλλαγή απόψεων, καθώς και τους Υπουργούς που τον συνοδεύουν. Έχουμε κάποια κοινά σημεία, περίπου την ίδια ηλικία, είμαστε και οι δύο νέοι στην άσκηση των καθηκόντων μας και μοιραστήκαμε σήμερα τη θέληση – πέρα από διαφορές που μας χωρίζουν - για να εργαστούμε με βούληση και δημιουργικότητα. Θα ήθελα μόνο να σας πω ότι είναι πεποίθησή μου ότι η μαγεία της Ευρώπης έγκειται στο γεγονός ότι πάντοτε επιτυγχάνουμε να βρούμε λύσεις, ακόμα και όταν απαιτούνται αρκετά βήματα. Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμα φορά, η μαγεία της Ευρώπης θα λειτουργήσει στο τέλος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης