Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.2.15

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Ch. Michel

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Ch. Michel (Βρυξέλλες

, 12.02.2015)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες συνάντηση του Π/Θ της Ελλάδας, κ. Α. Τσίπρα, με τον Π/Θ του Βελγίου, κ. Ch. Michel. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Βέλγο Πρωθυπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, συζήτηση που είχαμε, και για την κατανόηση που έδειξε στις ελληνικές θέσεις.
Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές. Και μπορεί να βρίσκει λύσεις συνδυάζοντας τις βασικές της αρχές: την αρχή του σεβασμού της δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα του σεβασμού στους νόμους και στους κανόνες της.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια πολύ σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα μεγάλα ελλείμματα, ταυτόχρονα να διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει το μήνυμα της πολιτικής. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μέχρι χθες, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν. Τώρα είναι η ώρα να χτυπήσουμε αποφασιστικά τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το πελατειακό κράτος, τις σχέσεις διαφθοράς με την οικονομική ολιγαρχία.

Βεβαίως, τώρα είναι η ώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, να επαναφέρουμε την ατζέντα της ανάπτυξης για να επιστρέψουμε σε ένα δρόμο κοινωνικής συνοχής. Είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τους λαούς μας, αλλά για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το Βέλγο Πρωθυπουργό. Είμαστε και συνομήλικοι. Είναι μικρότερος από μένα αλλά έχουμε πολλά κοινά στοιχεία.

Νομίζω ότι μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία, μπορεί το κοινό μας σπίτι, η Ευρώπη, να γίνει ένα σπίτι πιο άνετο για όλους μας. Μπορούμε μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία, γεφυρώνοντας διαφορές, να οικοδομήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για τους λαούς μας. Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει και να αφήσει πίσω της οριστικά αυτή την κρίση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης