Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.3.15

ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ COMMISSION JEAN CLAUDE JUNCKER ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ COMMISSION JEAN CLAUDE JUNCKER
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ



JEAN CLAUDE JUNCKER: Κυρίες και κύριοι, με μεγάλη χαρά υποδέχομαι για δεύτερη φορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτές είναι συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων. Ούτως ή άλλως, το κάναμε την περασμένη εβδομάδας αλλά τώρα ήρθε η στιγμή για να έχουμε και μια συνάντηση δια ζώσης.
Θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό τα διάφορα θέματα, τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα θέλει να έχει ένα βοηθητικό ρόλο, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ένας από τους μείζονες παίκτες εδώ.
Θα πρέπει να πω ότι δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος, στο πλαίσιο των εξελίξεων, τις τελευταίες εβδομάδες. Προσπαθούμε, όμως, να συμβάλουμε, ούτως ώστε να υπάρξει πρόοδος, σε ό, τι αφορά τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Έχω κάνει και θα κάνω προτάσεις στο φίλο μου τον Αλέξη και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Απλά να διευκρινίσω ότι δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί. Ήρθε η ώρα για συνεργασία, για το όραμά μας.
Και βεβαίως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υιοθετεί μια τροχιά ευρωπαϊκή και τις ερχόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας με επιτυχή τρόπο.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Αισθάνομαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Συζητούμε με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, προκειμένου να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου η οποία ελήφθη στο Eurogroup.
Είμαι αισιόδοξος, διότι συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας και με ανθρώπους που είναι ευρωπαϊστές. Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος ότι υπάρχει πολιτική βούληση, ούτως ώστε να βρεθούν σύντομα λύσεις στα κοινά μας προβλήματα.
Και πιστεύω, βεβαίως, ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πάντα είναι εφικτά.

JEAN CLAUDE JUNCKER – ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης