Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.6.15

Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους υποστηρίζει ο Ευρωβουλευτής των Podemos, Miguel Urban Crespo

Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους υποστηρίζει
ο Ευρωβουλευτής των Podemos, Miguel Urban Crespo


Την υποστήριξή του στις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής του ισπανικού κόμματος Podemos και της ευρωομάδας της Αριστεράς, Miguel Urban Crespo, σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Miguel Urban Crespo υπογράμμισε τη θερμή υποστήριξη των Podemos στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και συνεχάρη την Πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, τονίζοντας παράλληλα την αξία και τη σημασία που έχει η Επιτροπή, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
«Είναι σημαντικό να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ώστε να γνωρίζουμε ποιο μέρος του χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές και επονείδιστο», είπε ο Miguel Urban Crespo, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος τους χρέους αποτελεί μια δημοκρατική διαδικασία με σκοπό τη διαφάνεια. «Θα πρέπει να τονισθεί η προτεραιότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι της αποπληρωμής του χρέους», δήλωσε. Αναφερόμενος στην εμπειρία της Ισπανίας τόνισε ότι «έχουν καταπατηθεί τα κοινωνικά δικαιώματα, η ζωή των πολιτών έχει καταστραφεί και το Σύνταγμα αναθεωρήθηκε εν μία νυκτί».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Miguel Urban Crespo, όπως μου ζήτησε, για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, της Επιτροπής της Βουλής που διενεργεί τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και με πολλή ικανοποίηση διαπίστωσα ότι τα συμπεράσματα της Επιτροπής αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία από τη διεθνή κοινότητα και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Με πολύ μεγάλη χαρά επίσης διαπίστωσα ότι προχωρούν οι εργασίες και η εμβάθυνση στα ζητήματα χρέους στην Ευρώπη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «η σημερινή συνάντηση και αυτού του είδους η ενημέρωση αποτελεί την καλύτερη βάση και την καλύτερη εγγύηση για την εκπροσώπηση των δικαίων της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Urban Crespo θα εκπροσωπήσει το Ευρωκοινοβούλιο, στο τέλος του μήνα, στα Ηνωμένα Έθνη, σε ειδική συνεδρίαση με αντικείμενο το χρέος και την αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους, πολλών χωρών, ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Eric Toussaint.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης