Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.8.15

Πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής 2014-2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ

Πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής 2014-2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ

Τα μέτρα στήριξης των αγροτών ενόψει της πολύ δύσκολης συμφωνίας ανακοίνωσε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας.
Ως προς το επίμαχο ζήτημα της φορολογίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί για δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών με έμφαση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και στους νέους αγρότες.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε πόρους και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30%, των πόρων του Προγράμματος, για την ανάπτυξή του και τόνισε: «Γνώση, κατάρτιση, καινοτομία και δικτύωση οι προτεραιότητες για να πετύχει ο σχεδιασμός. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες».
Ως προς τη φορολογία των αγροτών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και «θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο μισό».
Ακόμη, έκανε λόγο για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προιόν υψηλής ποιότητας».

 

«Θα προχωρήσουμε στο σπάσιμο συμφερόντων που μονοπωλούν επί χρόνια έργα και εργασίες στον αγροτικό χώρο», υπογράμμισε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης