Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.8.15

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν με άψογο και αδιάβλητο τρόπο»

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν με άψογο και αδιάβλητο τρόπο»
«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στη Βουλή.
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός άνοιξε την εισήγησή της λέγοντας ότι μετά από τη μακρόχρονη θητεία της στον δικαστικό χώρο ορίστηκε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να αναλάβει το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών.
«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», δήλωσε η Βασιλική Θάνου και υπογράμμισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διεξαγωγή και τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».
«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης