Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.9.15

Επίσκεψη του πρώτου Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Frans Timmermans

Επίσκεψη του πρώτου Αντιπροέδρου της ΕΕ
κ. Frans Timmermans
και του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
στην Αθήνα και στη Κω (3-4/9/2015)


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή στήριξης στα Κράτη Μέλη που έχουν πληγεί περισσότερο από την μεταναστευτική κρίση, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθούν από κοινού την Αθήνα και την Κω, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κκ. Timmermans και Αβραμόπουλου, θα περιλαμβάνει:

Πέμπτη 3/9:

- Συνάντηση με την Πρωθυπουργό κυρία Βασιλική Θάνου (ώρα 16.30, Μέγαρο Μαξίμου)
- Επίσκεψη στο Επιχειρησιακό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex) και συνάντηση εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την εγκατάσταση «hotspot» («κομβικού σημείου») στον Πειραιά. 
Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης και οι αναπληρωτές Υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, Μετανάστευσης, κ. Ιωάννης Μουζάλας,  και Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Ζώης.

Παρασκευή 4/9:

To πρωί της Παρασκευής, ο Αντιπρόεδρος κ. Timmermans και ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Κω, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Κω, καθώς και τους εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών αρχών του νησιού. 

Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα Μετανάστευσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κατάστασης με τους πρόσφυγες.
Η επίσκεψη στην Κω θα ολοκληρωθεί με Συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Frans Timmermans και του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω (βλ. παρακάτω πρόσκληση) και θα την συντονίσει ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα συνοδεύει τους δύο Επιτρόπους καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

Αμέσως μετά, οι κκ. Timmermans και Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο (ώρα 16.30, Προεδρικό Μέγαρο).

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Timmermans  και του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: 

"Η επίσκεψη δυο κορυφαίων πολιτικών μελών της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής μερικές μέρες πριν την καταστατική ομιλία ( State of the Union Speech) του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλωντ Γιούνκερ,  συνιστά  πολιτικό μήνυμα στήριξης στη χώρα μας με στόχο  την εξεύρεση πρακτικών  λύσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης που κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες. 
Η προστασία των συνανθρώπων μας που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και η αρωγή προς τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες σηκώνουν τεράστιο βάρος αλλά και προς τη χώρα ολόκληρη, θα αντιμετωπιστούν με κλιμάκωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα".


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου
του κ. Frans Timmermans, πρώτου Αντιπροέδρου της ΕΕ
και
του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας,

την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 13:00
στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω (Ακτή Κουντουριώτου 7)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης