Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.15

Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα: 


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη σημερινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ταχεία εφαρμογή του Προγράμματος για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Ιουλίου. Στόχος είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα να κάνει πλήρη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ και να χορηγηθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πάνω από 35 δισ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.
Ο k. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σημερινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δίνει το πράσινο φως για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση με υφιστάμενα κονδύλια της ΕΕ για επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση της ΕΕ, εφόσον είναι συνετά στοχευμένη και το δυναμικό της αξιοποιηθεί στο έπακρο, μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην πραγματική οικονομία. Η σημερινή ψήφος θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που έχει αναληφθεί στην Ελλάδα. Η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας — όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης σταθερότητας — έχει ζωτική σημασία για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και, κατά συνέπεια, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης». 
Η κα Κορίνα Κρέτσου, Επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στήριξε τις προτάσεις μας ώστε η Ελλάδα να αντλήσει όλα τα οφέλη από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Τα μέτρα αυτά είναι έκτακτα, λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα της κατάστασης. Θα συμβάλουν στην επιτυχή εφαρμογή των προγραμμάτων 2007-2013 και στην επανεκκίνηση των επενδύσεων στο πλαίσιο της νέας περιόδου 2014-2020. Η ψήφος αυτή είναι ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Εναπόκειται τώρα στους Έλληνες εταίρους μας να καταβάλουν τις προσπάθειες που τους αναλογούν και να εξασφαλίσουν την ταχεία και μόνιμη επιστροφή στην ανάπτυξη».
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία το Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα, περιλαμβάνει την πρόωρη αποδέσμευση του τελευταίου 5% των εναπομενουσών πληρωμών της ΕΕ που συνήθως διατηρούνται μέχρι το κλείσιμο των προγραμμάτων το 2017 και την πλήρη κατάργηση της ανάγκης για εθνική συγχρηματοδότηση, που σημαίνει συγχρηματοδότηση της ΕΕ σε ποσοστό 100% για την περίοδο 2007-2013. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ περίπου για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Η πρόταση επίσης αυξάνει το ποσοστό της αρχικής προχρηματοδότησης για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 στην Ελλάδα κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διατεθεί εμπροσθοβαρώς ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ.
Το Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει ως στόχο να στηρίξει την ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών εταίρων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης τεχνική συνδρομή και εμπειρογνωμοσύνη στην Ελλάδα, με τη νέα υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικής μεταρρύθμισης προκειμένου να διασφαλίζεται η ταχεία ενεργοποίηση των κονδυλίων και η βέλτιστη χρήση τους για την υποστήριξη της ανάκαμψης και τη δημιουργία θεμελίων για βιώσιμη απασχόληση και ανάπτυξη. 
Μετά την επίσημη έγκριση από τον νομοθέτη της ΕΕ, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα Οκτωβρίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης