Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.12.15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε
την Ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως κας Ελίζας Σαββίδου.

Επιδίδοντας την Έκθεση, η κα Σαββίδου είπε ότι η Έκθεση αφορά το 2014.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη το έργο της Επιτρόπου που ακόμα και αυτεπάγγελτα ενεργεί και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας που αποσκοπεί στην προστασία και στη διαφύλαξη από καταχρήσεις, των δικαιωμάτων του πολίτη, ενώ επεσήμανε τη σημασία να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι Εκθέσεις της Επιτρόπου Διοίκησης.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κα Σαββίδου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2014 ήταν μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδος, ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό το λέω διότι είχαμε το μεγάλο προσφυγικό κύμα από τη Συρία και όχι μόνο. Είχαμε πάρα πολλά παράπονα από Σύριους που περίμεναν να εξεταστεί η αίτησή τους για να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες και έπρεπε να χειριστούμε με ταχύτητα αυτές τις περιπτώσεις, διότι μέχρι να καθοριστεί με ποιο καθεστώς θα παραμείνουν στην Κύπρο ήταν μετέωροι και πολλά δικαιώματα τους δεν μπορούσαν καν να τα ασκήσουν».

Ερωτηθείσα σε ποιον άλλο τομέα εντοπίζονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι υπάρχουν και στον τομέα της υγείας, «παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ασθενών, για παράδειγμα, διότι ταλαιπωρούνται λόγω των αδυναμιών που είναι γνωστές σε όλους –λίστες αναμονής, λιγότεροι ιατροί από όσους θα έπρεπε να έχουμε, προβλήματα στο νοσηλευτικό προσωπικό, υποστελέχωση, κλπ».
_______________

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης