Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.1.16

Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Υπουργείου Εξωτερικών


Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Υπουργείου Εξωτερικών



«Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν !

Όπως κάθε χρόνο, έχουμε τη χαρά να κόψουμε την πίτα μας.

Θέλω κατ’ αρχάς, να σας ευχαριστήσω για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει το χρόνο που πέρασε, ιδιαίτερα για εκείνους που με επιμονή βοήθησαν στο να προετοιμαστούμε στις διαπραγματεύσεις μας, στις δράσεις μας, στην παρουσία μας στη Διεθνή Σκηνή. Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε Κυβέρνηση, ούτε Υπουργείο Εξωτερικών, πολιτική ηγεσία, αν δεν υπάρχει η Υπηρεσία που δουλεύει με κόπο, με αυτοθυσία και με επιτυχία και είναι σίγουρο ότι στην καινούρια χρονιά θα χρειαστούμε τις σκέψεις σας, τις ιδέες σας, τις πρωτοβουλίες σας.

Θέλω να το ξαναπώ, γιατί το είπα και όταν πρωτοήρθα στο Υπουργείο και το λέω όταν βλέπω τα στελέχη των Διευθύνσεων, ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργική εξωτερική πολιτική αν δεν μας δώσετε τις δικές σας ιδέες και αν δεν κουβεντιάσουμε, συλλογικά, τις δράσεις μας για να έχουμε τις πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε.

Μπορεί το Υπουργείο μας να είναι καμιά φορά Υπουργείο δύο ταχυτήτων - κάποιοι φεύγουνε μετά τα μεσάνυχτα και κάποιοι έρχονται λιγότερες ώρες - αλλά εξακολουθεί, κατά τη γνώμη μου, να είναι το καλύτερο Υπουργείο που διαθέτει η χώρα. Εξακολουθεί να είναι ένα Υπουργείο που έχει υψηλής ποιότητας προσωπικό και είναι υψηλής απόδοσης, στο μεγαλύτερό του κομμάτι.

Είναι αλήθεια ότι και οι υπάλληλοί του Υπουργείου έχουνε πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ ότι στο παρελθόν. Θέλω, όμως, να θυμάστε ότι όλα αυτά τα προβλήματα, είναι προβλήματα διαφορετικής ποιότητας και επιπέδου από τα προβλήματα που έχει ο μέσος Έλληνας, που μπορεί να είναι άνεργος, που μπορεί να μην έχει χρήματα να ταΐσει την οικογένειά του, και ασφαλώς μαζί παλεύουμε για καλύτερα εισοδήματα και δικαιώματα για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά μην ξεχάσετε ούτε μία στιγμή ότι είμαστε και ζούμε διαφορετικά και καλύτερα απ’ ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Εγώ όμως ήθελα να πω, ότι παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας και έχουμε δυσκολίες αντικειμενικές, προσωπικές, οικονομικές, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Το μέλλον της χώρας εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, και από την εξωτερική πολιτική και δεν ξέρω, εάν στη μικρή καθημερινότητα που ο καθένας από εμάς διαβιεί, βάζουμε στο μυαλό μας τη σημασία που έχει μία πράξη, ή μία νομική μας τοποθέτηση, αν είμαστε από την ΕΝΥ, ή μία πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αν είμαστε από τις Γ΄ Διευθύνσεις ή την Α12, ή οι διακρατικές σχέσεις και πως αναπτύσσονται από τις Α΄ Διευθύνσεις μας και οι οικονομικές μας σχέσεις από τις Β΄Διευθύνσεις.

Να σκέφτεστε ότι όλα αυτά τα μικρά καθημερινά και καμιά φορά βαρετά, μετά από 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας, είναι τόσο σημαντικά για το μέλλον της χώρας και μπορούν να συμβάλουν, με ορμή θα έλεγα εγώ, στην καλυτέρευση της ζωής του καθημερινού ανθρώπου. Δηλαδή, θέλω να σκέφτεστε τον εαυτό σας. Ότι εξαρτάται από τη δική σας στάση, από τη δική σας καθημερινή σκέψη, από τις πρωτοβουλίες που παίρνετε, από τις ιδέες που παράγετε, το μέλλον αυτού του τόπου αλλά και η καθημερινή διαβίωση των πολιτών του.

Εμείς στο χρόνο που πέρασε, και ελπίζουμε να το συνεχίσουμε, είχαμε μία ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ξαναβάλαμε τη χώρα στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια, αναπτύσσουμε συμμαχίες, αναπτύσσουμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική και την παρουσία μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στις δράσεις που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες από τα Σκόπια μέχρι το ζήτημα των εγγυήσεων για την Κύπρο. Έχουμε αναπτύξει πολλούς τομείς διπλωματίας, από τη διπλωματία των πολιτών μέχρι τη θρησκευτική διπλωματία, θυμόσαστε και την πρόσφατη διάσκεψη που κάναμε για τη Μέση Ανατολή.

Πιστεύω ότι ο χρόνος που έρχεται θα έχει καινούριες επιτυχίες για όλους μας, θα υπερασπιστούμε και θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες αυτού του τόπου.

Πιστεύω να είναι ένας καλός χρόνος, αλλά για να είναι καλός θα είναι μόνο από τη δική σας καλή εργασία.

Για άλλη μία φορά χρόνια πολλά και εύχομαι να είχαμε φλουριά για όλους!

Χρόνια σας πολλά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης