Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.1.16

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα με Πρέσβη Ιορδανίας στην Ελλάδα F. Al-Eitan

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα με Πρέσβη Ιορδανίας στην Ελλάδα F. Al-Eitan (Αθήνα, 20.1.2016)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Ελλάδα, κ. Fawwaz Al-Eitan.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση και ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στις πρόσφατες πολιτικές διαβουλεύσεις, καθώς και στο σχεδιασμό της επόμενης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική συνεργασία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά είναι η διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών και τόνισε τη δυναμική του ελληνικού κατασκευαστικού τομέα, καθώς και του τομέα της αγροτεχνολογίας και των αρδευτικών συστημάτων. Από πλευράς του, ο Ιορδανός Πρέσβης αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας σε επίπεδο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς και στις ενδεχόμενες συνέργειες στον ενεργειακό τομέα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης